サツマイモのつると葉っぱ

昔、よくハンメがつくってくれたサツマイモのつると葉っぱのナムル(?やったかどうかうろ覚え)を思い出してつくってみた。

夏に食べたサツマイモの半分を水につけておいたら、伸びてきたツルと葉っぱがすごくきれいで、だいぶと長い間、観賞用で楽しんでいたけど、そろそろ限界か?と畑に移し変えたら、ものすごい勢いでツルと葉っぱが生い茂ってしまったので、いくぶんか切り取ってきてつくってみた。

唐辛子とごま油、にんにくが葉っぱとよく合って美味しい。今回はじゃこを入れてみてつくりおきパンチャンに。

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s