Shrimp and Clam chowder

送信者 food

*Yellow Onion, Celery, Potatoes, Clam with juice, shrimp
**tomato paste, whole tomato with juice, dried thyme, paprika, salt pepper, flour, milk,  parsley

Basic recipe use scallop, but i don’t have it in my stock, so i use clam instead. I use canned clam i got from Trader Joe’s. that clam is best canned clam so far for me. Serve with Parmesan Crostini.

玉ねぎ、セロリ、ポテトをサイの目切りにして、パプリカとタイムを足して鍋で炒める。透き通ったらチキンブロスを加える。本では1カップとなっていたけど、とてもじゃないけど足りないので、4カップにした。ジャガイモが柔らかくなったらアサリ缶、トマトペースト、ホールトマトを汁ごと加える。 ミルクに小麦粉を混ぜて、スープに加える。最後にエビを投入してできあがり。塩コショウで味をととのえる。

トマトとミルクがベースになって、エビとアサリが美味しいスープ。バゲットにオリーブオイルをかけ、パルメジャンチーズをのせてトーストして添えるとサムも喜ぶ。

51Yv3L0U+AL._SX488_BO1,204,203,200_

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s